کابل شیلد می تواند دو کار انجام دهد؛ یا می تواند به طور کامل میدان های الکترواستاتیک که ممکن است باعث ایجاد زمزمه و قطعی سیگنال شود را رفع کند و همچنین RF را می تواند قطع کند،پ و بسته به قدرت میدان آن، حداقل تا حدی آن را تخلیه کند. اما توجه داشته باشید که 

کابل شیلد یا کابل زره دار، اثر کمی یا خیلی کم در بهبود اثر وزوز القا شده به صورت مغناطیسی دارد. اگر از کابل شیلد برای انتقال تصویر استفاده شود می تواند به صورت کامل نویزهای تصویری را گرفته و به این ترتیب نمایش تصویر بدون نویز خواهد بود. در ادامه بیشتر با کابل های شیلد دار آشنا می شویم.

کابل شیلددار

کابل های شیلد دار یا محافظ

تفاوت اصلی 

کابل شیلد با دیگر کابل ها، در این است که در کابل های شیلد یک عایق دور تا دور عایق پلاستیکی سیم پیچیده شده است که به نوعی به مانند یک رسانا جریان های الکتریکی مختلف که ممکن است به کابل وارد شود را جذب می کند. معمولا عایق کابل شیلد از ورقه آلومینیومی یا حتی بعضا مس-آلومینیوم ساخته می شود که ظرفیتی خازنی ایجاد کرده و همین حالت خازنی باعث می شود که نویزهای الکتریکی یا همان بارهای الکترواستاتیک توسط این عایق فی جذب شده و به داخل رشته های اصلی سیم نفوذ نکند.  

کابل زره دار یا همان شیلد، در کابل های شبکه، در کابل های انتقال تصویر یا سیستم های امنیتی و حتی برخی از بخش های برق رسانی مورد استفاده قرار می گیرند.

سیم وکابل شیلد برای چه اهدافی استفاده می شود؟

یکی از استفاده هایی که از 

کابل های شیلد می شود در مصارف شبکه های مخابراتی، شبکه های کامپیوتری، شبکه های انتقال تصویر مانند دوربین های مدار بسته و … می باشد. به عنوان مثال؛ در سیم کشی و اتصالات دیتای شبکه مخابراتی از کابل شیلد به دلیل جلوگیری از ورود نویز در سیم استفاده می شود چرا که اگر از سیم و کابل عادی در چنین شبکه هایی استفاده شود می تواند باعث تداخل در ارتباط شده و کارایی شبکه و انتقال اطلاعات به شدت افت می کند.

کابل شیلد

در مصارف بعدی می توان به شبکه دوربین های مدار بسته اشاره کرد. اگر اتصالات دوربین های مدار بسته در مکان هایی که نویز الکتریکی و امواج الکترومغناطیسی زیاد باشد، با استفاده از کابل بدون شیلد صورت گیرد، باعث می شود که حتی تصاویر ضبط شده نیز نویز داشته باشند و در نتیجه کیفیت تصویر افت خواهد کرد و حتی ممکن است باعث قطعی ارتباطات در شبکه دوربین های مدار بسته شود. بنابراین برای اینکه چنین مشکلاتی در شبکه های امنیتی به وجود نیاید، از کابل زره دار استفاده می شود تا تمامی نویزها، اعم از نویزهای الکتریکی و الکترومغناطیسی خنثی گردد.

در چه مکان هایی باید از کابل شیلد استفاده شود؟

معمولا استفاده از کابل های شیلد در مکان هایی خواهد بود که دارای نویز می باشد. به عنوان مثال مکان هایی که ممکن است کابل ها در معرض بارهای الکتریکی قرار گیرند یا مکان هایی که شدت امواج الکترومغناطیس بالا می باشد، مانند اطراف دکل های مخابراتی و ارتباطی. در غیر این صورت برای مکان های عادی مانند ساختمان های مسی، استفاده از کابل های شیلد مورد نیاز نخواهد بود. البته اگر از کابل شیلد برای ارتباطات شبکه های داخلی استفاده شود، در آینده از بروز نویز در کابل ها جلوگیری شده و به همین دلیل است که در سیم کشی شبکه ای در ساختمان های جدید (بیشتر اداری) از کابل های شیلد استفاده می شود. بنابراین به صورت کلی مکان هایی که دارای نویزهای مختلفی خواهند بود باید از کابل زره دار یا شیلد استفاده شود.

ساختار شیلد محافظ

همانطور که در بالا اشاره شد، روکش محافظ کابل های شیلد از ورقه نازک آلومینیوم می باشد. این فویل یا روکش آلومینیومی به صورت های مختلفی در کابل قرار می گیرند که می توان به حالت بافته شده یا حالت پیچی اشاره کرد.

حالت پیچی به این صورت است که ورقه نازک آلومینیومی در داخل کابل اصلی بر روی کابل های رشته ای منفرد پیچیده شده است و سرتاسر کابل را پوشش می دهد ولی در حالت بافتی، ورقه آلومینیومی خود به صورت رشته بود و به دور سیم بافته شده است.

اگر پوشش آلومینیومی 

کابل شیلد جدا شود ممکن است کابل و سیم درون پوشش در معرض نویزهای مختلف قرار بگیرد. در واقع اگر بخواهیم دقیق تر ساختار کابل های شیلد را توصیف کنیم در ابتدا سیم اصلی قرار می گیرد (سیمی که خود دارای پوشش لاستیکی بود و رشته های رسانایی مسی در داخل پوشش لاستیکی قرار دارد) سپس پوشش محافظی شیلد بر روی سیم کشیده شده است و بعد از آن مجددا یک لایه لاستیکی قوی تر پوشش شیلد را نیز پوشانده است. البته برخی از کابل های شیلد به غیر از ساختار داخلی دارای پوشش آلومینیومی بیرونی نیز هستند.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها